Contact: 075 635 16 95

Zijsteigers

Zijsteigers

zijsteiger

Privé-aanlegplaats
Zijsteigers kunnen aan een hoofdsteiger worden gekoppeld. Op deze manier kunt u uw privé-aanlegplaats creëren. De drijvende zijsteigers kunnen eventueel ook aan vaste steigers of aan de wal bevestigd worden, mits het niveauverschil in het water niet te groot is. Voor een goede bevestiging, dient de vaste steiger of de beschoeiing wel solide te zijn.

Een groot voordeel van drijvende steigers bij uw woning is dat het niet permanent is en dat u het eventueel nog kunt verhandelen als u de boot verkoopt of gaat verhuizen.

U kunt kiezen uit de volgende standaardafmetingen:

Breedte 63 cm
– lengte 400 cm
– lengte 500 cm
– lengte 600 cm
– lengte 700 cm

Breedte 80 cm* of 100 cm
– lengte 600 cm
– lengte 700 cm
– lengte 800 cm
– lengte 900 cm
– lengte 1000 cm
– lengte 1100 cm
– lengte 1200 cm

*Zijsteigers van 80 cm breed met een lengte van 7 meter of langer,  zijn voorzien van een gegalvaniseerd stalen binnenwerk.

De vingersteigers van 600 cm en langer worden aan het begin uitgevoerd met gegalvaniseerde stalen benen. Hierdoor wordt het zijwaarts aanstootvermogen aanzienlijk vergroot. U kunt ook kiezen voor een hardhouten verbreding aan het begin. Hierdoor ontstaat meer toegankelijkheid voor de gebruiker. Grotere vaartuigen liggen doorgaans aan zijsteigers van 7 meter en langer. De zijsteigers kunnen geleverd worden met het FSC® keurmerk.

Loopdek en drijvers
Het bovendek van de zijsteiger kunnen wij uitvoeren in gegroefde hardhouten dekdelen of Glasvezel Versterkt Kunststof (GVK) looproosters. Deze GVK roosters hebben een fijne maas en zijn voorzien van een antislip-grid. Tevens kunt u kiezen uit hardhouten of kunststof polyethyleen drijvers. Beide drijvers zijn gevuld met schuim (EPS).

Graag denken wij met u mee over de mogelijkheden binnen uw situatie. Maak gebruik van onze kennis en ervaring!

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

FSC®

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met het FSC keurmerk is een verantwoorde keuze. Hout wordt immers met minimale inzet van energie bewerkt tot eindproduct.

Contact

Havenhout Zaanstad
Drijvende Steigers BV
Kanaalweg 5 A
1566 NA Assendelft

T: +31 (0)75-6351695