Contact: 075 635 16 95

FSC® hout

FSC® hout

In tegenstelling wat vaak wordt beweerd, is hout is als grondstof een milieuvriendelijke keus. Het is hernieuwbaar, er is weinig energie voor nodig om te bewerken en het is vrijwel CO2-neutraal. Aardolie (als basis voor kunststof) en erts hebben miljoenen jaren nodig om te ontstaan en de hoeveelheid energie die nodig is om er een product van te maken is enorm. Om nog maar te zwijgen over alle chemische behandelingen en toevoegingen die nodig zijn om tot de juiste kwaliteit te komen. Bomen leveren binnen 20 tot 120 jaar een prachtige grondstof. Mits de bossen goed beheerd worden, vormen deze bossen een onuitputtelijke grondstofbron. Tevens laat onbehandeld hout geen vervuilende reststoffen in het milieu achter.

Daarnaast kan hout, nadat het in langdurige constructies is toegepast, nog worden hergebruikt in andere producten en tot slot als grondstof voor groene energie worden ingezet.

Geen ander algemeen bouwmateriaal wordt met zo weinig energie geproduceerd als hout.

Havenhout Zaanstad Drijvende Steigers BV is FSC Gecertificeerd onder nummer SCS-COC-000652-HV.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

FSC®

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met het FSC keurmerk is een verantwoorde keuze. Hout wordt immers met minimale inzet van energie bewerkt tot eindproduct.

Contact

Havenhout Zaanstad
Drijvende Steigers BV
Kanaalweg 5 A
1566 NA Assendelft

T: +31 (0)75-6351695