Contact: 075 635 16 95

Historie Havenhout

Historie Havenhout

Historie_havenhout_2

Havenhout BV is opgericht in 1976 te Zaandam. Het bedrijf werd opgericht door twee broers (Wim en Harry) van de familie Kan, die geinspireerd zijn geraakt door de houthandel van hun vader. Vanuit de mogelijkheden die de houthandel bood, leverde Havenhout in eerste instantie vaste steigers en zelfbouwsteigers. Na een aanvraag van Jachthaven Nauerna voor drijvende steigers heeft Havenhout zich volledig gericht op het produceren van drijvende steigers.

Door de tijd heen zijn er verschillende materialen voor de drijvende steigers gebruikt. Gecreosoteerde liggers met luchtgevulde polyethyleen drijvers, aluminium “C”-profielen met volgeschuimde polyester drijvers en ook gegalvaniseerde stalen frames zijn als basis gebruikt. Toen hardhout in opkomst was, bleek dat een ideaal basismateriaal te zijn voor drijvende steigers. Het roest niet, was betaalbaar, zeer sterk, lange levensduur en goed te bewerken.

Veel jachthavens en verenigingen erkenden deze voordelen en veel van deze havens werden met het Havenhoutsysteem ingericht. Gerenommeerde havens die meer dan 25 jaar geleden voor Havenhout hebben gekozen zijn onder andere Jachthaven De Dellewal op Terschelling en Jachthaven Den Osse in Zeeland.

In 2005 heeft Willem Kan, zoon van Wim, Havenhout Zaanstad Drijvende Steigers opgericht. Zowel Wim als Harry zijn bij Havenhout Zaanstad in dienst getreden en zijn er nog steeds werkzaam. Sinds 2012 is Ate Flens mede-eigenaar van Havenhout Zaanstad. De basis van de drijvende steigers is nog steeds gelijk aan de traditionele constructie van Havenhout, maar door de tijd heen zijn accenten verlegd en verbeterd toegepast. Inmiddels kunnen afnemers ook kiezen voor alternatieve loopdekken en drijvers.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

FSC®

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met het FSC keurmerk is een verantwoorde keuze. Hout wordt immers met minimale inzet van energie bewerkt tot eindproduct.

Contact

Havenhout Zaanstad
Drijvende Steigers BV
Kanaalweg 5 A
1566 NA Assendelft

T: +31 (0)75-6351695