Over Havenhout

Havenhout Zaanstad Drijvende Steigers BV

Sinds 1976 producent van drijvende steigers voor jachthavens, kanovlotten, roeivlotten, vlotsteigers en maatwerk. Geen enkel ander bedrijf heeft zo’n lange ervaring in het uitsluitend produceren van dit specialistische product. Het bedrijf is ontstaan aan de westoever van de Zaan, uit een familie met meerdere generaties met kennis van hout en houtconstructies.

Er is sprake van een voltooid product. Veel van de in het begin toegepaste constructies zijn ook nu nog in de producten van Havenhout terug te vinden en sommige delen zijn door jarenlange ervaring en kennis op een verbeterde manier veranderd toegepast. Door onze ervaring kunnen wij met recht zeggen de expertise te hebben om veilige, krachtige en duurzame drijvende steigers voor jachthavens te fabriceren. Omdat wij met aangepaste bedrijfsmiddelen op efficiënte wijze een eenheidsproduct vervaardigen, kunnen wij de steigerelementen gunstig prijzen.

Sinds 2009 is Havenhout Zaanstad FSC gecertificeerd. Mede daarom leveren wij regelmatig aan (semi) overheid.

Producten van Havenhout Zaanstad: zeer krachtig, duurzaam en gunstig in prijs.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

Historie havenhout

Havenhout BV is opgericht in 1976 te Zaandam. Het bedrijf werd opgericht door twee broers (Wim en Harry) van de familie Kan, die geinspireerd zijn geraakt door de houthandel van hun vader. Vanuit de mogelijkheden die de houthandel bood, leverde Havenhout in eerste instantie vaste steigers en zelfbouwsteigers. Na een aanvraag van Jachthaven Nauerna voor drijvende steigers heeft Havenhout zich volledig gericht op het produceren van drijvende steigers.

Door de tijd heen zijn er verschillende materialen voor de drijvende steigers gebruikt. Gecreosoteerde liggers met luchtgevulde polyethyleen drijvers, aluminium “C”-profielen met volgeschuimde polyester drijvers en ook gegalvaniseerde stalen frames zijn als basis gebruikt. Toen hardhout in opkomst was, bleek dat een ideaal basismateriaal te zijn voor drijvende steigers. Het roest niet, was betaalbaar, zeer sterk, lange levensduur en goed te bewerken.

Veel jachthavens en verenigingen erkenden deze voordelen en veel van deze havens werden met het Havenhoutsysteem ingericht. Gerenommeerde havens die meer dan 25 jaar geleden voor Havenhout hebben gekozen zijn onder andere Jachthaven De Dellewal op Terschelling en Jachthaven Den Osse in Zeeland.

In 2005 heeft Willem Kan, zoon van Wim, Havenhout Zaanstad Drijvende Steigers opgericht. Zowel Wim als Harry zijn bij Havenhout Zaanstad in dienst getreden en zijn er nog steeds werkzaam. Sinds 2012 is Ate Flens mede-eigenaar van Havenhout Zaanstad. De basis van de drijvende steigers is nog steeds gelijk aan de traditionele constructie van Havenhout, maar door de tijd heen zijn accenten verlegd en verbeterd toegepast. Inmiddels kunnen afnemers ook kiezen voor alternatieve loopdekken en drijvers.

Havenhout historie

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact
met ons op.