Biomatrix Water

Biomatrix Water

De drijvende eilanden van Biomatrix Water zijn ontwikkeld om de waterkwaliteit op een natuurlijke manier te verbeteren. De eilanden kunnen worden ingeplant met verschillende soorten waterplanten. Door voor specifieke planten te kiezen, zal de waterkwaliteit van een bepaald gebied aanzienlijk verbeteren. De planten zuiveren het water en zorgen voor zuurstof.

De lange wortels die onder de eilanden uitkomen, bieden goede bescherming aan vissen en ander waterleven. Jonge vissen kunnen zich beter verbergen voor roofvissen hetgeen een positief effect heeft op de visstand. De wortels zorgen tevens voor voedsel voor waterleven. Het deel van de waterplanten dat boven het eiland uitkomt, biedt een prachtige rust- of broedplaats aan vogels.

Toepassing

Er zijn verschillende redenen om voor eilanden van Biomatrix Water te kiezen. Waar de één het inzet als broedeiland, is de ander juist geïnteresseerd in het verbeteren van de waterkwaliteit of de visstand. Daarnaast kunnen de eilanden ook dienen om lelijke oevers te verfraaien of plassen en meren aantrekkelijker te maken.

Met de uitgebreide selectie aan eilanden van Biomatrix kunnen verschillende vormen gemaakt worden. Het is daardoor mogelijk om bijvoorbeeld de lijn van een kadewand te volgen, maar ook om speelse natuurlijke vormen te creëeren. Verschillende planten geven een divers beeld aan de eilanden.

Materialen en mogelijkheden

De thermo-gefuseerde drijvers zijn UV-bestendig en hebben een lange levensduur. Eilanden kunnen onderling gekoppeld worden door middel van hoogwaardige RVS koppelingen. Het drijfvermogen van de Biomatrix eilanden kan worden verhoogd zodat ze meer belast kunnen worden met bijvoorbeeld bomen of kunstsculpturen. De gekoppelde eilanden kunnen divers ingericht worden. Dat kan met verschillende planten, maar ook met een verhard plateau waar watervogels op kunnen rusten.

Jonge planten kunnen worden beschermd door op het drijvende eiland een gaas met coating te plaatsen. Het gaas wordt op zijn plaats gehouden door RVS ribben die eenvoudig aan de eilanden bevestigd worden. Zodra de waterplanten sterk genoeg zijn, kan het gaas verwijderd worden. Dit duurt meestal 1 tot 2 jaar, afhankelijk van de plantensoort.

Verankering kan op verschillende manieren. Te denken valt aan eenvoudigweg afmeren, het plaatsen van een klein paaltje in het water of verankering aan een ankerblok. Wij kunnen u daarin adviseren.

Plaatsing

Het plaatsen van eilanden van Biomatrix Water is zinvol:
– In vijvers met geen of beperkte doorstroming
– In kanalen of rivieren met verontreiniging (waterzuivering)
– In viswater
– In recreatiegebieden of parken
– In water binnen grote steden
– In waterrijke vogelgebieden

Hieronder ziet u toepassingen, afmetingen en voorbeelden.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>