04/04/14

Jachthaven ’t Leyegat te Ameland

Jachthaven 't Leyegat te Ameland

Maart 2014 heeft Havenhout Zaanstad drijvende steigers geleverd aan Jachthaven ’t Leyegat op Ameland. De Gemeente Ameland heeft samen met de Stichting Jachthaven ’t Leyegat gekozen voor drijvende steigers van het Type “Terschelling” in de verhoogde uitvoering. Deze drijvende steigers bestaan uit korte krachtige elementen en zijn voorzien van een versterkt loopdek bestaande uit gegroefde hardhouten dekdelen. De vrijboord komt door de verhoogde drijvers uit op ca. 60 cm.

Drijvende steigers van Havenhout Zaanstad zijn uitermate geschikt voor zeehavens. Doordat er een minimum aan staal in deze steigers is verwerkt, kan het zoute water weinig schade aanrichten. Naast Ameland doen onze hardhouten drijvende steigers ook al decennia lang dienst op Terschelling en Texel.

De ankerpalen vallen binnen het steigerframe zodat boten aan twee zijden van de aanlegsteiger kunnen afmeren. De paalgeleidebeugels zijn deels verwijderbaar. Op deze manier kunnen de drijvende steigers losgehaald worden zonder de palen te hoeven trekken.

De elementen drijvende aanlegsteigers zijn vervaardigd met hardhout met FSC 100% Keurmerk.

Aanlegsteiger bij The Oyster ClubAanlegsteigers Historische Hoek