02/07/13

Wandelpad Geheugenspoor

horeca terras in ZaandamDrijvend wandelpad

In het voorjaar van 2013 heeft Havenhout Zaanstad twee drijvende wandelsteigers geleverd aan het kunstproject Geheugenspoor. Dit bijzondere project is opgezet door landschapskunstenaar Paul de Kort in opdracht van de provincie. De Kort werkte samen met Parklaan Landschapsarchitecten en voor het drijvende gedeelte met Havenhout.

Het Geheugenspoor is een wandelpad langs het vernieuwde kruispunt bij Oude Niedorp en het Verlaat. Het pad is bestrooid met staalzand, wat uiteindelijk door de regen gaat roesten en dieprood wordt. In het pad zijn hoefafdrukken van een paard uitgefreesd. In het traject liggen twee drijvende vlotsteigers van Havenhout. Een deel van 15 meter in het wandeltraject en een deel van 33 meter waar een hoek van 125 graden in is aangebracht.

Ook het loopdek van de drijvende wandelsteigers bestaat uit vlakke, ongeribbelde dekdelen en is tevens voorzien van staalzand en hoefafdrukken. Deze afdrukken zijn geplaatst als herinnering aan de trekpaarden die daar in de negentiende eeuw langs de ringsloot liepen om een bootje voort te trekken.

De drijvende steigers zijn uitgevoerd in FSC 100%.

wandelsteiger