09/03/17

Roeisteiger Stichting Roeivalidatie

Maatwerk roeisteiger voor Stichting Roeivalidatie te Rotterdam.

Stichting Roeivalidatie stimuleert en realiseert sinds 1979 aangepast roeien in Rotterdam op de locatie Crooswijkse Bocht. De accommodatie en de roeisteiger zijn volledig aangepast op gebruikers met een beperking. De stichting heeft de beschikking over een geheel overdekte roeibak met hijsmiddelen. Buiten het clubgebouw staat een flinke elektrische kraan naast het nieuwe roeivlot. Met deze kraan kunnen de vrijwilligers de roeiers in een aangepaste boot plaatsen. Roeivalidatie heeft de beschikking over diverse aangepaste boten.

De nieuwe roeisteiger is voorzien van 2 zware instapbeugels. Deze draaibare beugels zijn gefixeerd op een stalen grondplaat welke in het casco van de roeisteiger is geïntegreerd. De beugels bieden extra houvast bij het in- en uitstappen. Aan één zijde van het roeivlot is een gegalvaniseerd stalen hekwerk aangebracht.

Naast het integreren van de beugels zat de uitdaging van dit maatwerk vooral in het compenseren van het gewicht van de beugels en het hekwerk.

De totale lengte van het nieuwe roeivlot bedraagt 25 meter. Over de hele lengte is een P-profiel steigerfender aangebracht. Stichting Roeivalidatie heeft gekozen voor uitvoering in FSC® 100%.

Aanlegsteigers Historische HoekDrijvende steigers Zeewolde