30/08/13

Haven Marina Beach

Vervanging haven Marina Beach

In de zomer van 2013 is de jachthaven van het vakantiepark Marina Beach volledig gerenoveerd. De oude drijvende steigers waren hard aan vervanging toe, evenals de beschoeiing.

Havenhout Zaanstad heeft de nieuwe haven ingericht met twee verschillende type drijvende steigers. Het grootste gedeelte van de haven (ca. 200 ligplaatsen) is uitgevoerd met ons model Vlotsteiger. Dit model is zeer geschikt voor bootjes tot ongeveer 6 m. Ook kunnen campinggasten gemakkelijk vanaf deze steigers in en uit een kano of rubberbootje stappen.

Het andere deel van de haven is ingericht met drijvende steigers van het model 2020. Deze 48 ligplaatsen zijn geschikt voor vaartuigen van ca. 6 tot 8 meter. De vrijboordhoogte van deze steiger ligt op 50 cm, wat meer geschikt is voor deze afmeting boot. De zijvingers van deze drijvende steiger zijn uitgevoerd met volgeschuimde polyethyleen drijvers.

Marina Beach heeft gekozen voor een speelse opzet van de haven: in het midden van de havenkom zijn 3 lange steigers voor 150 bootjes geplaatst en rondom aan de kade zijn 12 overzichtelijke aanlegvoorzieningen gesitueerd. Deze aanlegvoorzieningen bieden elk plaats aan 8 bootjes.

Kanosteiger KV ZeeburgKunststof steigers Uithoorn