02/07/13

Vissteiger ’t Bliekske

Drijvende vissteiger

Net voor de zomer van 2013 heeft Havenhout Zaanstad een drijvende vissteiger mogen leveren aan Hengelsportvereniging (HSV) ‘t Bliekske gelegen in Kasteelpark Ter Horst.

De vissteiger was een lang gekoesterde wens van ’t Bliekske. Uniek is dat deze vissteiger, met een lengte van 27 meter en een breedte van 2,5 meter, compleet verplaatsbaar is naar alle delen van de visvijver en overal toepasbaar is. De drijvende vissteiger is zo ingericht dat deze goed toegankelijk is voor mindervalide vissers en ouderen. Aan beide kanten van de steiger is een aangepaste toeloop bevestigd met relingen. De steiger is uitgerust met aan de walzijde een hoge reling en aan de waterzijde een lage reling.

Een aantal handige leden van HSV ‘t Bliekske hebben de onderlinge koppeling van de steigerelementen verzorgd en de palen geplaatst. Ook de bevestiging van de toeloop aan de wal hebben zij zelf gerealiseerd. De steiger werd gefinancierd door HSV ‘t Bliekske Horst, Sportvisserij Nederland, Nederland Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en Skanfonds Nederland, maar ook uit de bijdrage van de leden.

De opening was een groot succes en de reacties over de nieuwe (mindervalide)voorziening waren zeer positief. De vissteiger heeft inmiddels ook een prachtige naam: 't Vlotje van 't Bliekske.

renovatie jachthaven Huizen