Kanosteigers

Ideale instap

Drijvende kanosteigers worden vaak gebruikt bij kano-overstapplaatsen en bij verenigingen. Het grote voordeel is dat de vrijboordhoogte (ca. 25 cm) altijd hetzelfde blijft, ongeacht het waterniveau. Deze vrijboordhoogte van de kanosteiger is vrijwel gelijk met de vrijboordhoogte van de kano wat in- en uitstappen eenvoudig maakt. Op het dek is een randlat geplaatst die goed houvast biedt. Nog een groot voordeel is dat de kanosteigers verplaatsbaar zijn, voor bijvoorbeeld jaarlijkse clubevenementen of herinrichting.

De kanosteigers zijn zelfdrijvend stabiel en hoeven in normaal water niet speciaal verankerd te worden. Bij openbare overstapplaatsen worden de kanosteigers vaak aan palen verankerd met stalen paalgeleidebeugels.

Afmetingen

Wij leveren elke gewenste afmeting. Echter, wij hebben ook een aantal standaardbreedten:

  • 150 cm
  • 190 cm
  • 250 cm
  • 310 cm
  • 375 cm

De lengte kan tussen de 300 en de 600 cm tot op de centimeter nauwkeurig door ons worden gemaakt. De vlotsteigers zijn schakelbaar tot elke gewenste lengte en breedte.

Kwaliteit

Bij Havenhout Zaanstad koopt u een gegarandeerd kwaliteitsproduct. De vlotsteiger wordt onder een zekere spanning gemaakt in een klembank. Na lossing uit deze mal, behoudt het vlot zijn vorm en zijn afmeting. Tijdens de bouw wordt zorgvuldig rekening gehouden met de toepassing van verschillende houtsoorten, bevestigingsmaterialen en de functionele ligging van de kanosteiger. De kanosteigers zijn leverbaar met het FSC 100% keurmerk.

Wij bieden verenigingen, (semi-)overheid en landschapinrichters een mooi, duurzaam en functioneel product voor een betaalbare prijs.

kanosteigershavenvlotsteigers