Drijvende steigers

Krachtige elementen

Drijvende steigers ogen eenvoudig. Dat is schijn. Voorafgaand aan de productie zijn constructieberekeningen gemaakt, zijn de producten beproefd en details na jarenlange ervaringen aangepast. Sommige onderdelen laten zich nu eenmaal niet berekenen en komen alleen in de praktijk tot uiting.

Met onze krachtige schakelelementen kan een solide haven worden samengesteld. De drijvende aanlegsteigers van Havenhout Zaanstad hebben zichzelf door de tijd heen bewezen in kracht en duurzaamheid. U doet toch een investering voor de lange termijn? Dan wilt u referenties van afnemers die al 10, 15 of 20 jaar met het product werken.

Afmetingen

De standaardelementen voor drijvende steigers worden door ons geproduceerd in de breedten:

  • 155 cm
  • 190 cm
  • 240 cm

De lengte van de steigerelementen ligt in het algemeen tussen de 6 en 7 meter. U kunt kiezen tussen vrijboordhoogte ca. 45 cm, ca. 50 cm (standaard) of ca. 60 cm. Echter, doordat wij zelf producent zijn, kunnen we ook aangepaste afmetingen leveren.

De pontons zijn onderling eenvoudig te koppelen tot een lange aanlegsteiger. Aan de aanlegsteiger kunnen zijsteigers of vingersteigers worden gekoppeld. Zowel de aanlegsteigers als de vingersteigers kunnen geleverd worden met het FSC® keurmerk.

Loopdek

Voor het bovendek van de drijfsteigers kunt u kiezen voor hardhouten dekdelen of Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK) looproosters. Indien u hardhouten dekdelen wenst, kunt u kiezen uit een standaard profiel met groeven of een egaal profiel. De GVK roosters hebben een fijne maas en zijn voorzien van een antislip-grid. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Onder het loopdek bevindt zich centraal in de drijvende steiger de ruimte voor de doorvoer van leidingen t.b.v. elektriciteitsmodules en watertappunten.

Mocht u op zoek zijn naar een aanlegvoorziening voor bootjes tot 6 meter, kunt u in plaats van een aanlegsteiger ook voor een vlotsteiger kiezen.

Bij de ontwikkeling van de pontons hebben wij het accent gelegd op doelmatigheid. Daardoor is er een goede verhouding gevonden tussen soliditeit, levensduur en prijs! Neem voor uitgebreide informatie vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

Mogelijkheden

Elke haven heeft een unieke opzet. Een watersportvereniging heeft een andere situatie dan een gemeentelijke haven of commerciële haven. Wij kunnen onze offerte inrichten op uw wensen en mogelijkheden.

Wilt u de complete regie bij ons neerleggen of juist veel werkzaamheden zelf doen om kosten te besparen? Het is allemaal bespreekbaar. Onze producten zijn bij uitstek geschikt om zelf mee aan de slag te gaan.

U kunt ook bij ons terecht voor aanvullende producten zoals krachtige aanlegringen, bolders, kikkers en stootranden.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

roeivlottenVlotsteigers