Contact: 075 635 16 95

Drijvende steigers

Drijvende steigers

drijvende_steiger_havenhout

Krachtige elementen
Drijvende steigers ogen eenvoudig. Dat is schijn. Voorafgaand aan de productie zijn constructieberekeningen gemaakt, zijn de producten beproefd en details na jarenlange ervaringen aangepast. Sommige onderdelen laten zich nu eenmaal niet berekenen en komen alleen in de praktijk tot uiting.

Met onze krachtige schakelelementen kan een solide haven worden samengesteld. De drijvende aanlegsteigers van Havenhout Zaanstad hebben zichzelf door de tijd heen bewezen in kracht en duurzaamheid. U doet toch een investering voor de lange termijn? Dan wilt u referenties van afnemers die al 10, 15 of 20 jaar met het product werken.

Afmetingen
De standaardelementen worden door ons geproduceerd in de breedten:
– 155 cm
– 190 cm
– 240 cm.

De lengte van de elementen ligt in het algemeen tussen de 6 en 7 meter. U kunt kiezen tussen vrijboordhoogte ca. 45 cm, ca. 50 cm (standaard) of ca. 60 cm. Echter, doordat wij zelf producent zijn, kunnen we ook aangepaste afmetingen leveren. De pontons zijn onderling eenvoudig te koppelen tot een lange aanlegsteiger. Aan de aanlegsteiger kunnen zijsteigers of vingersteigers worden gekoppeld. Zowel de aanlegsteigers als de zijsteigers kunnen geleverd worden met het FSC® keurmerk.

Loopdek
Het bovendek van de drijfsteigers kunnen wij uitvoeren in gegroefde hardhouten dekdelen of Glasvezel Versterkt Kunststof (GVK) looproosters. Deze GVK roosters hebben een fijne maas en zijn voorzien van een antislip-grid. Onder het loopdek bevindt zich centraal in de drijvende steiger de ruimte voor de doorvoer van leidingen t.b.v. elektriciteitsmodules en watertappunten.

Mocht u op zoek zijn naar een aanlegvoorziening voor bootjes tot 6 meter, kunt u in plaats van een aanlegsteiger ook voor een vlotsteiger kiezen.

Wij kunnen naar wens aanlegringen, bolders, kikkers en stootranden aan de steiger toevoegen of los bijleveren. Bij de ontwikkeling van de pontons hebben wij het accent gelegd op doelmatigheid. Daardoor is er een goede verhouding gevonden tussen soliditeit, levensduur en prijs! Neem voor uitgebreide informatie vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

FSC®

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met het FSC keurmerk is een verantwoorde keuze. Hout wordt immers met minimale inzet van energie bewerkt tot eindproduct.

Contact

Havenhout Zaanstad
Drijvende Steigers BV
Kanaalweg 5 A
1566 NA Assendelft

T: +31 (0)75-6351695