Drijvende terrassen

Multifunctioneel

Woont u op of aan het water? Een drijvend terras of waterterras geeft een flinke uitbreiding van uw leefruimte! Onze drijvende terrassen zijn multifunctioneel: ’s Zomers kunt u het terras gebruiken als zwemvlot, om op te zonnen en om uw bootje aan af te meren. ’s Winters dient het bijvoorbeeld als jollenvlot om er de boot, kano, surfplank etc. op te stallen.

Opbouw

De drijvende terrassen van Havenhout Zaanstad zijn gemaakt van duurzaam hardhout. Hardhouten constructiebalken vormen de basis van het drijvend terras. Om te zorgen dat het frame goed weerstand biedt tegen tijdelijke grote krachten van bijvoorbeeld ijs en flinke golven gebruiken wij hardhout met grote kopmaten uit een hoge sterkteklasse.

Het ondergebracht drijfvermogen bedraagt ruim 200 kg m². De drijvende terrassen liggen ca. 25 cm boven het wateroppervlak, zijn zelfdrijvend stabiel en hoeven in normaal water niet speciaal verankerd te worden. De terrassen kunnen afgemeerd worden als een vaartuig.

Afmetingen

Wij leveren elke gewenste afmeting. Echter, wij hebben ook een aantal standaardbreedten:

  • 150 cm
  • 190 cm
  • 250 cm
  • 310 cm
  • 375 cm

De lengte kan tussen de 300 en de 600 cm tot op de centimeter nauwkeurig door ons worden gemaakt. Indien u een grotere afmeting wenst, kunnen wij de drijvende terrassen schakelbaar uitvoeren. Een drijvend terras van bijvoorbeeld 250 x 800 cm bestaat uit twee delen van 250 x 400 cm.

Kwaliteit

Bij Havenhout Zaanstad koopt u een gegarandeerd kwaliteitsproduct. Het drijvend terras wordt onder een zekere spanning gemaakt in een klembank. Na lossing uit deze mal, behoudt het vlot zijn vorm en zijn afmeting. Tijdens de bouw wordt zorgvuldig rekening gehouden met de toepassing van verschillende houtsoorten, bevestigingsmaterialen en de functionele ligging van het drijvend terras.

De drijvende terrassen kunnen geleverd worden met het FSC® keurmerk.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

zwemsteigerzijsteigers