Roeisteigers

Eisen

Roeisteigers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Havenhout Zaanstad is bekend met de eisen die roeiers aan roeisteigers stellen. Ze moeten een zo groot mogelijk drijfvermogen bezitten, met een zo laag mogelijke vrijboord. Daarnaast moeten roeivlotten betaalbaar zijn en een lange levensduur hebben.

Al vanaf de oprichting van Havenhout (1976) produceren wij roeisteigers/roeivlotten. De ontwikkeling van deze drijflichamen is gestoeld op gedegen onderzoek, uitgebreide proefnemingen en jarenlange ervaring. Onze referenties mogen er dan ook zijn! Wij leveren uiteraard grotere constructies aan roeiverenigingen, maar ook regelmatig kleinere roeivlotten aan particulieren in dezelfde kwaliteit. Een prachtige hardhouten roeisteiger tegen een scherpe prijs.  De roeisteigers kunnen geleverd worden met het FSC® keurmerk.

Afmetingen

Wij leveren roeivlotten in de breedten:

  • 190 cm
  • 250 cm
  • 310 cm
  • 375 cm

De lengte kan tussen de 300 en de 600 cm tot op de centimeter nauwkeurig door ons worden geproduceerd. Grotere breedte-afmetingen kunnen worden verkregen door de roeisteigers zijdelings te schakelen. Ook hier geldt dat wij als producent de exacte afmetingen naar wens kunnen aanpassen.

Onze roeivlotten liggen ca. 15 cm boven het wateroppervlak. U kunt kiezen of u een plint bovenop het dek wilt, of juist aan de zijkant van de roeisteiger. De gedegen constructie en een maximale invulling van drijfvermogen resulteert in een krachtige, stabiele én duurzame roeisteiger.

Door de tijd heen hebben wij gemerkt dat de uitstraling van hardhout goed past in het beeld van de roeiverenigingen en particulieren.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>

roeisteigerskanosteigers