Contact: 075 635 16 95

Projecten

Drijfsteiger voor PWN

Drijfsteiger PWN

Drijflaagblokkering

Het PWN Waterleidingbedrijf heeft afgelopen zomer een drijfsteiger van Havenhout in gebruik genomen bij de waterinlaat. Aangezien het om drinkwater gaat, moest de drijfsteiger aan bepaalde eisen voldoen.

De drijfsteiger is onderdeel van de “drijflaagblokkering” bij de waterinlaat. De steiger is gebaseerd op ons model Vlotsteiger M30. Er is voor dit type gekozen vanwege de geringe diepgang. Doordat de vlotsteiger slechts een diepgang heeft van 10 cm, wordt de doorstroming van het water minimaal beperkt.

Aan een lange zijde is een RVS rooster bevestigd die onder de drijfsteiger uitsteekt. Deze kan groot zwevend vuil tegenhouden. Voor het loopdek is gekozen voor Glasvezelversterkt kunststof looprooster (GVK). Dit rooster heeft een fijne maas en een anti-slip oppervlak. De drijvers zijn extra ingesealed en aangepast aan de eisen van PWN.

De drijfsteiger is opgebouwd uit hardhout van de eerste duurzaamheidklasse. Al het gebruikte hardhout is FSC® 100%.

Comments are closed.

FSC®

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met het FSC keurmerk is een verantwoorde keuze. Hout wordt immers met minimale inzet van energie bewerkt tot eindproduct.

Contact

Havenhout Zaanstad
Drijvende Steigers BV
Kanaalweg 5 A
1566 NA Assendelft

T: +31 (0)75-6351695